Cum sa iti organizezi bucataria in mod eficient

Termenul „mise en place”, care este folosit in bucatariile profesionale, inseamna totul la locul sau, se realizeaza in acest fel.

A fi un bucatar eficient in bucatarie inseamna ca cel mai aglomerat loc din casa trebuie sa fie organizat si ordonat corespunzator, astfel incat sa iti poti optimiza miscarile si timpul petrecut in bucatarie.

Bucataria este o camera din casa in care se pastreaza o mare varietate de lucruri: alimente proaspete si conserve, ustensile de bucatarie, aparate electrice mici….

Toate acestea trebuie sa aiba locul lor in bucatarie, deoarece nu pot fi depozitate in alta incapere si sunt folosite zilnic.

Desi o bucatarie goala este foarte usor de organizat, trecerea timpului si utilizarea zilnica sfarsesc prin a o aglomera si a provoca o lipsa de spatiu.

Pentru a evita aceasta problema, iata cateva sfaturi despre cum sa iti organizezi bucataria in mod eficient.

Imparte incaperea in zone de lucru

In amenajarea bucatariei trebuie sa tii cont de triunghiul de lucru, respectiv acea linie ce descrie traseul pe care-l fac gospodinele in bucatarie.

Aceasta incepe de la chiuveta, spre aragaz si apoi catre frigider si reprezinta cea mai utila forma de amenajare pentru o eficienta maxima in bucatarie.

Insa, in ultimii ani a evoluat constant varietatea configuratiilor si dimensiunilor bucatariilor, asa ca incaperile au inceput sa fie impartite in mai multe zone esentiale, respectiv zona de chiuveta si masina de spalat vase, zona de preparare cu blat de lucru, locul de gatit ce include aragazul, partea de depozitare a veselei si spatiul de consumabile, in care intra frigiderul si/sau o camara micuta.

Delimiteaza camera de zi de bucatarie

Daca te gandesti cum separi bucataria de living intr-un open space, afla ca poti face acest lucru atat vizual cat si in mod fizic.

Citeste continuarea aici: Cum sa iti organizezi bucataria in mod eficient

Publicat
Din categoria Noutati