Un birou pentru copii este un spatiu dedicat temelor, creativitatii si jocului. Alegerea biroului potrivit pentru camera celui mic nu este, intotdeauna, o sarcina usoara.

Este o investitie temporara inainte de amenajarea camerei unui adolescent. Exista birouri pentru copii de toate felurile, cu sau fara rafturi, din materiale si dimensiuni diferite.

Un birou pentru copii este o piesa de mobilier care are mai multe vieti in camera copiilor.

Aceasta mica piesa de mobilier este intotdeauna un succes, deoarece ii permite copilului sa isi dezvolte autonomia si sa aiba la dispozitie un nou spatiu.

Alegerea biroului potrivit pentru copii nu este intotdeauna o sarcina usoara. Exista multe aspecte de care trebuie sa se tina cont atunci cand se face alegerea, lasand la o parte aspectul decorativ.

Cu toate acestea, inainte de a face o alegere, trebuie sa fii constient de gama infinita de modele de pe piata.

Asadar, daca vrei sa afli mai multe despre birourile pentru copii inainte de a face o achizitie, in acest articol am inclus cele mai importante aspecte pentru tine si iti oferim cateva sfaturi despre cum sa alegi cu succes biroul potrivit pentru copii.

Varsta si inaltimea celui mic

Primul criteriu pe care trebuie sa il ai in calcul este varsta copilului, pentru ca, in functie de asta, trebuie aleasa si inaltimea biroului pe care il achizitionezi.

Daca, in primii sai ani de viata, el poate folosi o masuta cu scaun unde sa coloreze sau sa se joace, pe masura ce creste e nevoie de un loc adecvat varstei, dar si cerintelor crescute.

In jurul varstei de 5 ani, ii poti alege un birou de inaltime mica, in culori vesele sau imprimat cu imaginile sau desenele preferate.

Acestea au, de obicei, prevazute spatii speciale pentru acuarele, plastilina sau pentru alte lucruri pe care cel mic le foloseste.

Odata cu inceperea scolii insa, e nevoie sa alegi un birou adaptat inaltimii, unde sa-si poata face temele in cele mai bune conditii.

Nu uita ca, atat cel mic, cat si biroul vor trebui sa „creasca” in acelasi ritm, de aceea, trebuie cumparat unul nou daca copilul e deja prea mare.

Inaltime reglabila

Este important sa nu faci rabat la calitate, atunci cand cumperi un birou pentru cel mic sa-si faca temele.

Daca pentru scaunul de birou e posibil sa alegi, inca de la inceput, unul cu inaltime reglabila, incearca sa faci la fel si pentru birou.

Acestea au blatul de lucru sau tablia mesei cu un anumit unghi de inclinare fata de orizontala. Aceasta poate fi ajustata astfel incat juniorul sa atinga pozitia recomandata de medici.

Mai exact, atunci cand scrie sau citeste la masa de lucru, copilul trebuie sa stea cu spatele drept pe scaun, la 90 de grade fata de sezut, cu talpile bine fixate pe podea, iar bratele sa se poata sprijini pana la cot pe birou.

Avantajul acestor piese il reprezinta faptul ca inaltimea lor poate fi reglata in functie de necesitate.

Alege dimensiunea potrivita

Daca in privinta inaltimii biroului trebuie sa te orientezi dupa varsta si statura celui mic, lungimea acestuia trebuie sa fie de minim 1,20 m, iar latimea, de minim 50 cm, pentru ca el nu doar sa stea confortabil, dar si sa aiba loc pentru obiectele necesare.

Exista si varianta de a instala alaturi de birou o etajera cu sertare, astfel ca celui mic sa ii fie la indemana cele mai uzuale obiecte.

Cel mai bine este ca elevul sa fie de fata pentru a „proba” atat scaunul cat si biroul, atunci cand le achizitionezi.

De asemenea, psihologii recomanda sa stai in preajma celor mici atunci cand isi fac primele teme, pentru a-i ajuta si incuraja, dar si pentru a te asigura ca se vor obisnui sa nu stea in pozitii incomode pentru spate sau gat.

Fii atent la materiale

Materialul din care sunt realizate birourile pentru copii poate fi foarte divers. De exemplu, metal, lemn, plastic etc.

Cu toate acestea, pentru cei mai mici copii, se recomanda PVC si plastic. Acestea sunt foarte rezistente la socuri, mai ieftine, mai usoare si mai usor de transportat.

In plus, designul lor atractiv si curatarea usoara le fac destul de populare, desi este adevarat ca ergonomia nu este punctul lor forte.

Pe de alta parte, birourile din lemn pentru copii sunt cele mai comune. Acestea pot fi realizate din lemn masiv , PAL sau MDF.

Pe de alta parte, birourile metalice pentru copii sunt o alternativa mai moderna, ideala pentru spatiile minimaliste.

Daca optezi pentru un birou cu putine ornamente sau pentru un design mai amuzant va depinde de fiecare copil in parte. Cu toate acestea, nu trebuie sa uiti ca si copiii au propriile gusturi.

O alternativa convenabila este sa alegi un birou pentru copii cu roti. In acest fel, poate fi mutat fara probleme in cazul in care este necesar sa fie amplasat in alta locatie.

Dupa cum se poate vedea, alegerea unui birou pentru copii include luarea in considerare a unor aspecte importante.

Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul ca ar trebui sa fie in armonie cu decorul existent al camerei, pentru a nu crea un dezechilibru.

Un aspect important este ca, atunci cand alegi biroul, ar trebui sa implici copilul. Acesta ar trebui sa isi poata da cu parerea si sa le sugereze pe cele care ii plac cel mai mult.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “Alegerea biroului potrivit pentru camera celui mic

  1. Interesant punct de vedere prezentat in acest articol despre evolutia tehnologica si consecintele acesteia asupra vietii noastre. Este esential sa fim educati cu privire la utilizarea responsabila a noilor tehnologii.

  2. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat avantajele si dezavantajele tehnologiei moderne. Este important sa fim constienti de riscurile implicate si sa luam masuri pentru a ne proteja intimitatea online.

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera o perspectiva interesanta asupra impactului tehnologiei in societate. Sunt de acord cu autorul in ceea ce priveste necesitatea unei regulamentari mai stricte pentru protectia datelor personale.

  4. Am apreciat modul in care sunt prezentate sursele si datele utilizate pentru fundamentarea afirmatiilor din articol. Acest lucru adauga credibilitate textului si ii ofera cititorului posibilitatea de a verifica informatiile prezentate, consolidand astfel validitatea argumentelor expuse.

  5. Este impresionanta profunzimea cu care sunt analizate diferitele aspecte legate de subiectul articolului. Se observa efortul depus de autor pentru a oferi o imagine completa si obiectiva asupra temei, prezentand atat avantajele, cat si dezavantajele asociate acesteia.

  6. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa prezinte informatiile intr-un mod clar si accesibil, permitand cititorilor sa inteleaga mai bine contextul discutat.

Comments are closed.