Telefonul mobil s-a nascut in urma cu mai bine de patruzeci de ani ca un dispozitiv de aproape un kilogram in greutate.

Dar odata cu trecerea timpului a fost stilizat si a evoluat pentru a deveni o foaie de sticla, siliciu si aluminiu, un adevarat computer de buzunar care serveste si pentru a vorbi.

Vechile telefoane nu aveau nicio legatura cu gama de telefoane Samsung din prezent. Era smartphone-urilor – 2012–a deschis un nou univers de aplicatii si conectivitate care se transforma inca.

De fapt, numarul de linii mobile este echivalent cu 85% din locuitorii Pamantului, iar in tarile dezvoltate depaseste 100%, deoarece exista utilizatori care detin mai multe dintre ele.

Astfel, in 2013, in Spania erau peste 52 de milioane. Tot atunci s-a dezvoltat si tehnologia in ceea ce priveste numarul de huse telefoane, pentru ca noile modele au nevoie de protectie.

Cum a evoluat telefonul mobil?

Pe 3 aprilie 1973 Martin Cooper, inginer Motorola, a facut primul apel cu mobil, o caramida de 800 de grame si 30 de minute de baterie.

Cu ea si-a uimit rivalul Bell Labs Research. Zece ani mai tarziu, Motorola DynaTAC 8000x, rezultatul muncii de pionierat a lui Cooper, a devenit primul mobil care a fost comercializat: a costat 3.995 de dolari, iar reincarcarea a durat 10 ore.

De atunci, au aparut si alte telefoane mobile iar tehnologia s-a imbunatatit considerabil, azi fiind disponibile telefoane super smart si foarte performante.

Dar adevarata revolutie in acest domeniu avea sa vina la sfarsitul secolului al XX-lea si inceputul secolului XXI.

In 1999, Bluetooth a fost introdus pe piata, standardul de comunicare fara fir la o gama apropiata care a dat loc hands-free al carui nume si simbol fac aluzie la Harald Blåtand -Bluetooth-, regele scandinav al secolului al X-lea.

In acelasi an, a aparut un mobil cu GPS care ar inaugura epoca geolocalizarii pentru aceste dispozitive. Acesta a fost vandut mai ales in Europa.

De asemenea, probabila disparitie a camerelor compacte a inceput foarte curand dupa aceea, in ziua in care a fost anuntat Samsung SCH-V200, primul mobil cu o camera digitala.

Cu toate acestea, in 2003, vine Nokia 1100, usor de utilizat- a fost cel mai popular din lume. 250 de milioane dintre aceste modele au fost vandute pana in 2007, anul in care Steve Jobs a introdus iPhone-ul si a schimbat totul in lumea telefoniei si a aplicatiilor.

Astfel, se poate deduce ca tehnologia pe care o avem azi pe telefoane Huawei si nu numai, in trecut era doar un vis frumos ce parea greu de atins.

Promotii CCC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *