Atunci cand suntem la serviciu si lucram intr-un birou, toate detaliile si tot ceea ce ne inconjoara, ne ajuta sa ajungem in starea de spirit potrivita pentru a fi productiv.

Este posibil sa nu observam atunci cand suntem acolo, dar cand lucram de acasa, lipsa acestora poate face dificila concentrarea, mai ales daca asociem mediul de acasa cu relaxarea si timpul liber.

In aceeasi masura, ne poate determina sa lucram excesiv si sa uitam sa facem pauze sau sa ne indepartam de ecranul laptopului.

Pentru o amenajare cat mai corecta a spatiului de lucru in interiorul casei, noi ti-am pregatit o serie de sfaturi de care ar trebui sa tii cont pentru a te concentra la fel de bine ca la serviciu.

Alege locul potrivit

Daca ai o camera disponibila, elibereaz-o ca s-o poti transforma in birou. Acesta este, bineinteles, cel mai fericit caz, dar ce faci daca nu ai destule camere? Ia in considerare chiar si cele mai modeste spatii. Un colt de living sau dormitor, balconul sau chiar debaraua pot fi locuri perfecte pentru amplasarea unui birou.

Daca optezi pentru una dintre aceste variante, asigura-ti un iluminat adecvat: lumina naturala, daca este posibil, sau lumina rece, similara celor din birourile corporatiilor, care te ajuta sa te concentrezi.

Achizitioneaza un birou adecvat

Exista birouri de dimensiuni mici, dar care au incorporate multe sertare si rafturi. Este recomandat ca sertarele sa aiba sistem de amortizare. Sunetele bruste pot distruge concentrarea si pot crea o senzatie auditiva neplacuta.

Daca in munca ta iti este suficient un laptop, poti opta pentru un birou ingust, care incape cu usurinta oriunde. Dar daca ai nevoie de mai mult loc de desfasurare, alege unul de dimensiuni mai mari, pe care sa poti aseza la indemana toate obiectele necesare: dosare, agende, imprimanta, monitoare suplimentare, veioza, suport pentru pixuri, etc.

Biroul trebuie ales si in functie de inaltimea ta, astfel incat ecranul laptopului sa se situeze putin mai jos de ochi. Daca ecranul este amplasat prea sus, ochii sunt larg deschisi, ceea ce cauzeaza oboseala.

Incearca sa armonizezi culoarea biroului cu decorul incaperii, pentru a o ambianta unitara, in care niciun element nu iti distrage atentia.

Alege un scaun ergonomic

Munca la birou presupune timp indelungat de lucru. Ai nevoie de un scaun confortabil si ergonomic.

Acesta trebuie sa se adapteze nevoilor tale, sa fie flexibil si sa permita atingerea picioarelor de podea. Trebuie sa fie adaptabil, astfel incat atunci cand scrii la tastatura, antebratele sa formeze un unghi de 90 de grade, deci sa fie paralele cu podeaua. Alege unul cu suport lombar, pentru a pastra cu usurinta o postura corecta si pentru a-ti proteja coloana vertebrala.

Decoreaza biroul

Pentru a putea lucra cu spor, biroul trebuie sa fie un loc placut, relaxant. Nu uita ca trebuie sa iei si pauze in care sa te bucuri de cafea sau de ceai.

Decoreaza spatiul cu obiecte moderne sau cu rame foto. Le poti amplasa chiar pe birou, daca ai loc, sau pe pereti. Poti monta si mici rafturi pe peretele de deasupra biroului, pe care poti aseza carti sau suveniruri din vacante. Foloseste recipiente care sa iti atraga atentia pentru creioane si pixuri.

Aromaterapia este o practica care iti va aduce nenumarate beneficii atat asupra ta, cat si asupra atmosferei din locuinta ta, de aceea iti recomandam sa folosesti un difuzor cu uleiuri esentiale pentru stimularea concentrarii.

Evita supraaglomerarea biroului

Organizarea este esentiala pentru a lucra in conditii bune si pentru a te putea concentra si a fi creativ.

Aloca timp pentru a organiza spatiul de lucru intr-un mod care sa te ajute sa te concentrezi si utilizeaza elemente care permit stocarea si clasificarea materialelor si documentelor intr-un mod simplu si invizibil: dulapuri, etajere sau cutii de depozitare, in asa fel incat etichetarea si identificarea lor sa fie foarte usoara.

Inspirandu-te din recomandarile din acest articol, vei putea amenaja un birou in propria locuinta si vei putea crea un spatiu de lucru in care concentrarea si productivitatea vor fi elementele cheie.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

7 thoughts on “Etapele amenajarii unui birou in propria locuinta

  1. Este incurajator sa vedem ca exista astfel de articole care ne informeaza si ne provoaca la reflexie. Sunt de acord cu multe din ideile prezentate si consider ca ar trebui sa fim mai constienti de impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator.

  2. Ma bucur sa vad ca se abordeaza aceasta tema importanta si actuala. Este impresionant cum sunt prezentate datele si statisticile relevante pentru a sustine concluziile trase. Felicitari autorului pentru munca depusa!

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului tratat. Autorul pare sa aiba o intelegere profunda a temei si isi argumenteaza punctele de vedere intr-un mod convingator.

  4. Este impresionant cum putem folosi tehnologia pentru a combate fenomene precum cyberbullying-ul si pentru a crea un mediu online mai sigur si mai empatic. Articolele de genul acesta ne ajuta sa ne educam si sa actionam in consecinta.

  5. Ma bucur ca s-a abordat aceasta tema cu seriozitate si responsabilitate, oferindu-ne sfaturi practice si solutii eficiente impotriva cyberbullying-ului. Ar trebui sa fim mai constienti de comportamentul nostru online si de impactul pe care il avem asupra celor din jur.

  6. Informatiile prezentate sunt foarte utile si bine structurate, permitandu-ne sa intelegem mai bine fenomenul de cyberbullying si cum putem sa il prevenim sau sa intervenim in situatii existente. Este vital sa fim educati in acest sens.

  7. Articolul aduce in discutie un subiect extrem de interesant si actual, care ne afecteaza pe toti intr-un fel sau altul. Este important sa fim constienti de impactul pe care il are mediul online asupra noastra si sa luam masuri pentru a ne proteja.

Comments are closed.