Amenajarea tavanului joaca un rol important in decorarea interioara, la fel ca si proiectarea peretilor sau a pardoselilor. Plafonul este finalizarea logica a intregului apartament. Iluminarea indirecta va crea o atmosfera calda si un sentiment de spatiu in camera.

Mai mult, gama diversa de plafoniere cu led este o solutie fiabila si eficienta din punct de vedere energetic. Iluminarea indirecta va adauga confort oricarei camere si va impresiona oaspetii.

Iluminatul cu plafoniere nu numai ca ajuta la iluminarea unei incaperi, dar este si responsabil pentru mentinerea sau refractarea proportiilor sale.

Daca alegi o lumina gresita, poti distruge complet intreaga imagine. Datorita specificului acoperisului tavanului, se disting mai multe metode de iluminare.

Plafoniera led

Exista o multime de optiuni atunci cand vine vorba de plafoniera led. Poti plasa plafoniere led aproape oriunde, poti alege diferite culori, tipuri si modele si chiar poti crea o atmosfera unica cu iluminare cu LED-uri.

Lampile de tavan au un design absolut clasic si pot influenta semnificativ atmosfera camerei. Astfel de plafoniere led sunt pozitionate foarte central pe tavan, ca sursa principala de lumina, astfel incat lumina sa poata fi distribuita uniform in camera.

Mai ales ca plafoanele atrag adesea atentia, acestea ar trebui sa fie coordonate cu interiorul camerei.

Plafoniera baie

Comparativ cu lampile de perete, plafoanele ofera o raza de lumina mai mare si sunt potrivite in mod ideal pentru camere care ar trebui sa fie luminate puternic, precum baia.

Este important ca plafoanele sa fie de obicei completate cu alte surse de lumina, de exemplu daca doresti sa luminezi sau sa accentuezi anumite parti ale baii cu lumini de orientare. Plafoniera baie este disponibila in numeroase variante.

Plafoniera living

Cerintele pentru o plafoniera difera semnificativ daca arunci o privire mai atenta asupra diferitelor camere de locuit si utilitare. Plafoniera living este utilizata in camere de zi, dar si in dormitoare pentru a obtine o lumina de baza puternica.

Lampa se poate remarca ca parte a conceptului de amenajare, poate fi bogata in contrast sau exact in stilul camerei. Pentru iluminatul atmosferic seara, pentru citirea sau vizionarea TV, accentele suplimentare si luminile functionale sunt mult mai bune decat lampile de perete sau de podea.

Plafoniera cu senzor de miscare

Plafoniera cu sensor de miscare este un ajutor practic de zi cu zi in toate camerele care sunt frecvent traversate. Coridoarele, subsolurile sau zonele exterioare beneficiaza de lumini cu detectoare de miscare.

Acest lucru se aplica si plafonierelor. Timpii scurti de sedere si schimbarile frecvente de lumina datorate intrarii si iesirii frecvente dintr-o camera pot reduce durata de viata a unei surse de lumina. Daca ai tendinta sa uiti luminile aprinse, este posibil ca detectorul de miscare sa fie o alegere mai buna.

Plafoniera hol intrare

Pe holuri sau pe scari, plafonierele creeaza lumina pentru a ilumina colturile intunecate si pentru a face vizibile pericolele de declansare, cum ar fi treptele scarilor.

Lustre

Gama de lustre este diversa, iar lustra suspendata poate fi amplasata chiar in mijlocul camerei, cel putin in mai multe locuri. Nu este interzisa utilizarea mai multor tipuri diferite de candelabre.

Acest lucru se face pentru a imparti spatiul in zone, mai ales atunci cand vine vorba de apartamente studio mari. Atunci cand alegi becurile pentru lustre, trebuie avut in vedere faptul ca puterea lor nu trebuie sa fie mai mare de 40 W, mai ales daca bratele lustrei sunt aproape de tavan.

Iluminat

S-a demonstrat ca lumina ne afecteaza starea de spirit. Sistemele de iluminat similare cu lumina zilei, favorizeaza concentrarea si reduc dificultatea de a adormi daca temperatura luminii este reglata corespunzator.

In acelasi timp, starile diferite sunt asociate cu diferite culori, cum ar fi albastru, rosu sau verde. Schimbarile individuale de culoare permit propriei case sa para puternice, calmante sau naturale dupa cum doresti.

Iluminarea cu plafoniere cu functie de schimbare a culorii sunt de obicei echipate cu o telecomanda, pentru a face reglarea cat mai usoara posibil.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}
Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro